web analytics
Clean Air everywhere ! | 0475/624261 | info@aeropure.be

Drukkerijen en printbedrijven

grootformaat printer

Schadelijke stoffen bij het drukproces

Drukkerijen, zeefdrukkerijen, textieldrukkerijen, grootformaat printbedrijven … . Ze worden er allemaal mee geconfronteerd, schadelijke stoffen die vrijkomen bij het drukken & drogen van de inkten.

Bij digitale drukkerijen wordt veel van lasertechnologie gebruik gemaakt en stellen dezelfde problemen zich zoals in copieshops en kantoren waar veel laserprinters staan, maar dan door de schaalgrote van deze apparatuur in een nog ergere mate.

Voornamelijk de uitstoot van ozon is hier een boosdoener, maar ook de verwerking van papier zorgt en specifiek de creatie van stof die dit met zich meebrengt maakt dat een degelijke luchtreiniger hier een absolute noodzaak is.

In de wereld van grootformaat printen zijn er niet enkel de schadelijke solvent- of ecosolventdampen die absoluut slecht zijn voor de gezondheid, maar ook uv printers vereisen een goeie afzuiging.

Bij UV printers is er ook een uitstoot van ozon, zoals dit ook bij laserprinters het geval en het inkjetprocedé dat hierbij wordt gebruikt zorgt dat er nogal wat inktstof de lucht wordt ingeblazen. Deze inktpartikels bevatten zware metalen en zijn dus absoluut giftig.

IQAir heeft een heel gamma aan producten die deze problemen van de baan helpen door de schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en voor uw werknemers en u een veilige en gezonde omgeving creëren.

grootformaat printer

Volgende luchtreinigers van IQAir kunnen we u hiervoor aanbevelen :

IQAir HealthPro 250

Het ultieme filtersysteem, ontwikkeld voor gebruik in ziekenhuizen en clean rooms, nu beschikbaar als luchtreiniger voor gebruik in woningen en kantoren. Zuivert de lucht zowel van fijne & grove stofdeeltjes als van gassen en geuren.

IQAir GC MultiGas

De GC MultiGas is een toestel voor de professionele markt, en optimaal voor het uit de lucht verwijderen van gassen en chemische substanties, geuren, allergenen, micro-organismes & stof.

IQAir CleanZone

De Cleanzone 5000 serie luchtreinigers zijn toestellen bedoeld voor industriele en grootschaligere toepassingen. Deze luchtfiltersystemen kunnen op maat geconfigureerd worden in functie van de doelstelling.

Comments are closed.