web analytics
Clean Air everywhere ! | 0475/624261 | info@aeropure.be

MCS, astma en allergie patiënten

fijn stof

Allergie patienten

In onze ademlucht zitten sowieso veel allergenen. Er dwarrelt overal wel stof rond of er geraken graspollen binnen in huis. Voor vele mensen die voor hun allergie liever binnen zitten op bepaalde periodes van het jaar kan dit een ramp zijn. Want zowel binnen als buiten worden zij geconfronteerd met stoffen die hen de adem ontnemen of irritatie veroorzaken.

Vooral kleine kinderen zijn heel gevoelig voor deze stoffen. Om te voorkomen dat mensen met dit soort allergieën ook binnenshuis moeten lijden kan er een luchtfilter geïnstalleerd worden die stofdeeltjes, pollen en andere allergenen uit de lucht haalt. Op deze manier is het voor iedereen aangenamer leven en zullen mensen met astma of allergieën een veilige plaats hebben waar ze zonder moeilijkheden kunnen ademen en leven

Multiple chemical sensitivity

Mensen met MCS of “Multiple chemical sensitivity” zijn zeer gevoelig aan chemische stoffen. De kleinste hoeveelheid chemicaliën in de lucht waar gewone mensen misschien niets van merken kunnen op MCS patiënten verstrekkende gevolgen hebben. Rook, pesticiden, verfdampen, maar ook meer gewone dingen zoals parfums, deodoranten of geurkaarsen kunnen een nachtmerrie zijn voor personen met MCS.

Ook al is de ziekte weinig erkend, de symptomen kunnen zwaar zijn. Hoofdpijn, irritatie, misselijkheid, concentratiestoornissen en uitslag zijn veelvoorkomende klachten. Het is ook geen uitzondering dat deze ziekte mensen compleet buiten strijd zet. Daarom is voor huizen en ruimtes waar een MCS patiënt leeft of veel komt een luchtreinigingsinstallatie een must.

Deze installatie haalt alle schadelijke stoffen waar de patiënt last kan van hebben uit de lucht en maakt het leven dragelijk. Een luchtreiniger en -filter kan voor een serieuze leed- en kostenbesparing zorgen door ziekenhuis en doktersbezoeken overbodig te maken en het leven voor de getroffen mensen een heel stuk aangenamer te maken.

 

Comments are closed.