web analytics
Clean Air everywhere ! | 0475/624261 | info@aeropure.be

Tandartspraktijken

tandartspraktijken

Boren en andere werktuigen

Het gebruik van boren en ultrasonische werktuigen voor tandartsen kunnen er voor zorgen dat er fijne druppeltjes met schadelijke bacteriën en virussen in de lucht terecht komen. Deze druppeltjes kunnen uren in de lucht blijven hangen en ze worden snel en gemakkelijk ingeademd door personeel of door de volgende patiënten en kunnen daar potentieel voor infecties zorgen. Het is dus belangrijk deze stoffen uit de lucht te halen.

Kwik

Verschillende studies tonen aan dat medewerkers in tandartspraktijken veel hogere concentraties kwik in het bloed en de urine hebben dan de gemiddelde mens. Kwikdampen kunnen vrijkomen bij het plaatsen en verwijderen van bepaalde soorten vullingen. Een stof zo schadelijk als kwik kan dus beter niet in de ademluchten zitten.

Ontsmettingsproducten

Ontsmettingsmiddelen in tandartsenpraktijken kunnen zorgen voor een sterke onaangename geur. Sommige van deze ontsmettingsmiddelen kunnen irritatie veroorzaken en personeel of mensen die er langdurig mee in aanraking komen kunnen er gevoelig aan raken.

Het is interessant dat een luchtreiniger zowel kleine deeltjes (druppels, bacteriën) als gevaarlijke chemicaliën (kwik, dampen) uit de lucht kan verwijderen. De luchtreiniger kan dus best zowel deeltjesfilters als gas filters bevatten.

tandartspraktijken

Volgende luchtreinigers van IQAir kunnen we u hiervoor aanbevelen :

IQAir Dental Pro

IQAir Dental Hg

 

De Dental Hg versie beschikt over onder meer een Hg cartridge filter set met een granulaat van geïmpregneerde actieve koolstof, voor het geoptimaliseerd verwijderen van kwikdampen.

Comments are closed.