Frequently asked questions

Voor welke oppervlakte is een IQ Air toestel geschikt?

Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de ventilatorsnelheid van de eenheid, kan één IQAir systeem een ruimte van ongeveer 50-90 m² behandelen, bij een gemiddelde plafondhoogte.

Als de deuren naar de aangrenzende kamers open staan, dan profiteert men in deze kamers eveneens van de propere lucht die het IQAir systeem voortbrengt.

Welke garantie heb ik dat het IQAir systeem presteert zoals geadverteerd?

Velen beloven, IQAir bewijst en garandeert!

Hoewel veel luchtreinigerfabrikanten een erg hoog filterrendement beloven, blijven velen in de realiteit onder de verwachtingen.

IQAir gaat een belangrijke stap verder door dit niet enkel te beweren, maar het filterrendement ook te bewijzen door elk IQAir systeem individueel te testen en te certificeren op reële luchtdebiet en reëel rendement. Elk IQAir individueel testresultaat wordt opgenomen in een gehandtekend Prestatiecertificaat (Certificate of Performance) dat meegeleverd wordt met uw toestel. Dat is uw garantie dat elk IQAir toestel de geadverteerde prestaties zal halen (en in de meeste gevallen zelfs zal overtreffen).

Produceren IQAir systemen ozon? Waarom gebruiken IQAir systemen geen ion-technologie?

Alle IQAir luchtreinigers zijn 100% ozonvrij.

Ionisatoren en elektrische luchtreinigers produceren vaak ozon, een stof die de longen irriteert. Zelfs kleine hoeveelheden ozon zijn ongewenst en kunnen schadelijk zijn voor allergie- en astmapatiënten.

Welk IQAir model is geschikt voor mij?

De IQAir Health PRO-serie bevat vier verschillende IQAir toestellen, die elk een vaste filtercombinatie hebben voor elk specifiek luchthygiëne-probleem. 

Om het meest geschikte IQAir model te selecteren, is het nodig te weten over welke van onderstaande stoffen in de lucht u zich het meeste zorgen maakt of hinder ondervindt:

Om het meest geschikte IQAir model te selecteren, is het nodig te weten over welke van onderstaande stoffen in de lucht u zich het meeste zorgen maakt of hinder ondervindt:

a) Deeltjesvormige verontreinigende stoffen zoals bijvoorbeeld allergenen, dieselroet, bacteriën, virussen, schimmelsporen, PM2.5, PM10

b) Gasvormige verontreinigende stoffen en geuren zoals bijvoorbeeld formaldehyde, VOS, ozon, stikstofoxide, zwaveloxide

Health PRO 100  Als alleen a) van toepassing is, dan is de Health Pro 100 ideaal.

Health PRO 150  Als u zich in eerste instantie zorgen maakt om a) en b) is van ondergeschikt belang, dan raden we de Health Pro 150 aan.

Health PRO 250  Als a) en b) even belangrijk zijn, dan is de Health Pro 250 te overwegen.

GC Multigas        Als u zich in eerste instantie zorgen maakt om b) en a) is van ondergeschikt belang, dan kiest u best voor de GC MultiGas. Als alleen b) van toepassing is, dan is hier eveneens de GC MultiGas aan te raden. 

Als u niet zeker bent van uw keuze en meer informatie wens, kunt u steeds contact opnemen met ons.  Wij helpen u graag bij het selecteren van het meeste geschikte IQAir toestel voor uw individuele noden in luchthygiëne en -vervuiling. 

Waar installeer ik het best mijn IQAir toestel voor het ideale resultaat?

Om het maximum uit uw IQAir te halen, plaatst u het toestel het best thuis in de kamer waar u en uw familie het meeste tijd doorbrengen (meestal uw slaapkamer, kinderkamer of woonkamer) of op het werk.

IQAir systemen zijn standaard uitgerust met zwenkwieltjes waardoor u het toestel gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen.

Welke ventilatorsnelheid moet ik selecteren om het beste resultaat te bekomen?

Uw IQAir systeem geeft de beste resultaten als het toestel continue werkt aan de ventilatorsnelheid die voor u comfortabel is.

Als de luchtkwaliteit verbeterd is, of niemand in de kamer aanwezig is, raden we aan het toestel in te stellen op snelheid 1 of 2, eerder dan het toestel helemaal uit te schakelen.

U kunt ook de geavanceerde timer zo instellen dat het toestel automatisch voor een lagere snelheid kiest op bepaalde tijdstippen, bijvoorbeeld als elke dag op dezelfde momenten niemand in de kamer aanwezig is, of op vastgestelde dagen van de week. (zie ook volgende paragraaf).

Kan ik mijn IQAir zo instellen dat het toestel enkel op bepaalde momenten of dagen werkt?

Ja. 

De geavanceerde timer heeft de mogelijkheid om een bepaalde ventilatorsnelheid in te stellen voor bepaalde tijdstippen, zoals bijvoorbeeld een verschillende snelheid overdag en ’s nachts, of om het systeem automatisch te laten draaien bijvoorbeeld tijdens kantooruren (bv. Ma-Vr, 8 h tot 18 h).

Het IQAir toestel zal dan automatisch aan- of uitschakelen of overschakelen naar een lagere snelheid op de ingestelde tijdstippen.

Wat is de levensduur van de filters?

De filters in IQAir systemen hebben een groot filteroppervlak en een hoge opvangcapaciteit waardoor hun levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Bij gemiddeld gebruik (12 uur per dag), gemiddelde ventilatorsnelheid en gemiddeld vervuilingsniveau, verwachten we de volgende levensduur voor de filters (in maanden):

  Voorfilter AK filter HEPA/Nafilter

HP 100

HP 150

HP 250

GC 

12 – 18

9 – 15

12 – 18

9 – 15

n/a

n/a

15 – 21

18 – 30

36 – 48

36 – 48

36 – 48

18 – 30

Nota: Een laag vervuilingsniveau en sporadisch gebruik van het toestel aan een lagere snelheid verlengen de levensduur van de filters. Veelvuldig gebruik en een hoge vervuilingsgraad verkorten de levensduur van de filters.

Hoe weet ik dat ik de filter moet vervangen?

De levensduur van filters in een doeltreffende luchtreiniger hangt voornamelijk af van drie factoren:
1) werkelijke gebruiksuren
2) werkelijke ventilatorsnelheid
3) vervuilingsgraad

Nota: Dit toont aan dat het onlogisch en onnauwkeurig is wanneer sommige luchtreinigerfabrikanten aanraden om uw filters op vaste tijdstippen te vervangen (bv. “vervang uw filters elke zes maanden”).

Daarentegen, IQAir systemen beschikken over een slimme filterbewaking (Intelligent Filter Life Monitor), die rekening houdt met de drie bovenvermelde factoren bij het berekenen van de levensduur van elke filter apart. Op deze monitor kan de gebruiker op elk moment de verwachte resterende levensduur van elke individuele filter aflezen (in uur). Wanneer de levensduur van één van de filters ten einde is, wordt u gewaarschuwd dat de filter moet vervangen worden (via een rood LED lampje op het controlepaneel) Zo worden de filters maximaal benut wat de kosten van de filtervervangingen doet zakken.

Ik woon in een erg vervuilde stad. Houdt het IQAir systeem daar rekening mee bij het berekenen van de resterende levensduur van de filters?

Ja.

Als u weet dat de vervuilingsgraad in uw omgeving “hoog” of zelfs “erg hoog” is, dan kunt u de filterbelasting voor elke filter apart zo instellen dat er rekening gehouden wordt met de reële vervuilingsgraad.

De IQAir Filterbewaking houdt hier dan rekening mee bij het berekenen van de resterende levensduur van elke filter apart.

Zullen de IQAir vervangfilters over enkele jaren nog steeds beschikbaar zijn?

Ja. Profil bv is reeds 30 jaar een toonaangevend filtratiebedrijf en via de webshop www.aeropure.be kan u alle filters online bestellen.

In een snel veranderende wereld, waar bedrijven komen en gaan, heeft IQAir 50 jaar ervaring in luchtfiltratie. Omdat de IQAir systemen gemaakt zijn om lang mee te gaan, garanderen we dat de vervangfilters tot 15 jaar na uw aankoop beschikbaar blijven.

Hebben IQAir systemen onderhoud nodig?

Behalve het vervangen van de filters, zijn IQAir toestellen 100% vrij van onderhoud.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop