Er bestaan geen twijfels dat de moderne apparatuur om lucht te filteren effectief werkt.

  • HEPA filters zijn in staat om tot 99.97% van alle deeltjes met een grootte vanaf 0.3 micron uit de lucht te halen, en worden al jaren gebruikt in industrieën waar luchtkwaliteit van groot belang is. (o.a., luchtvaart, medische wereld, high-tech).
  • Actieve koolstof wordt onder andere gebruikt in gasmaskers en sigarettenfilters en is dus enorm geschikt om schadelijke gassen en geurtjes uit de lucht te filteren en ook rook en teer te neutraliseren.
  • UV licht wordt gebruikt om bacteriën, schimmels en virussen te doden en is een industriestandaard op het vlak van sterilisatie van materiaal.

De technieken die bij IQAir worden gebruikt worden ook gebruikt in grote toepassingen zoals cleanrooms, ziekenhuizen, grote bedrijven en luchthavens. Sommige van deze punten dragen bij tot de effectiviteit van de iQAir producten in het algemeen, maar deze hebben ook impact op de kosten door energiebesparend te werken. IQAir kiest steeds voor de beste mogelijke technieken.

IQAir werd geselecteerd door de Hong Kong Hospital Authority om gebruikt te worden in de strijd tegen SARS. De toestellen van IQAir worden trouwens wereldwijd door ziekenhuizen gebruikt.

Het resultaat van een combinatie aan processen

Een IQAir luchtfilter is niet één maar een combinatie van meerdere processen. Filters voor gas, filters voor fijn stof, systemen om nieuwe lucht binnen te krijgen, controlemechanismen, enz. Deze dragen allen bij tot een zo efficiënt mogelijke werking van de luchtfilter. Die processen zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van een gans gamma aan luchtvervuilende stoffen.

HyperHepa technologie

Dankzij de HyperHEPA®-technologie van IQAir® kunnen ultrafijne verontreinigingsdeeltjes tot 0,003 micron uit de lucht worden gefilterd met een efficiëntie van 99,5%. Dit is 10 keer kleiner dan een virus. Met de V5-Cell™ filter kunnen dan weer schadelijke gassen en onaangename geurtjes worden verwijderd. Dit alles zit in een modulaire behuizing.

Afstandsbediening en andere hulpmiddelen

Met de afstandsbediening kan u instellingen veranderen en het apparaat in en uitschakelen. Op de LCD display kan u dan weer bepaalde geavanceerde instellingen raadplegen en aanpassen en kijken hoe het met de levensduur van de filters is gesteld. De levensduur kan u ook raadplegen via de LED indicatoren.

En fluisterstil, niet onbelangrijk

De ventilatormotor is zo ontwikkeld om zo geruisloos mogelijk te zijn. Dit is vooral handig als de luchtfilter op plaatsen moet geïnstalleerd worden waar hij niet mag storen. Met IQAir is dit dus absoluut geen probleem.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop